Sastojci:
tijesto za pizzuNadjev:
250 g gustog umaka od rajčica
200 g sira za pizzu
200 g sira Dimsi
150 g svježeg ovčjeg sira
sr ribanac
2-3 kobasice (ili pikantna suha salama)
80 g (4 kriške) šunke
300 g špinata
200 g gljiva
režanj češnjaka
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Umijesite tijesto od 500 g brašna i ostavite 1 sat da se diže. Očistite špinat i skuhajte u malo slane vode. Špinat dobro ocijedite i narežite.Operite gljive, popirjajte na 2 ili 3 žlice ulja, češnjaka, soli i papra. Razvaljajte tijesto i podijelite ga u 4 kruga koje ćete lagano premazati rajčicom. Krugove s jedne strane ukrasite sirom za pizzu, gljivama i šunkom, dok ćete drugu polovicu nadjenuti špinatom, komadićima kobasice (ili kriškama suhe salame), sirom Dimsi i hrpicama svježeg ovčjeg sira.
Pizze pecite 20 minuta na 220 °C. Poslužite vruće, posute naribanim tvrdim sirom.