Sastojci:
350 g brašna3 jaja
ribani parmezan
peršin
350 g skuta
mlijeko
maslinovo ulje
maslac
Upute za pripremanje:
Umijesite tijesto s 2 žlice mlačne vode i pustite ga da odstoji. Otopite u posudi 40 g maslaca i dodajte 2 žlice brašna, stalno miješajući u istom pravcu, pa ulijte čašu i pol mlijeka, da biste dobili bešamel.Dodajte sjeckani peršin, šaku ribanog parmezana i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Premjestite tri četvrtine bešamela u zdjelicu i viljuškom primiješajte skutu.
Izvaljajte tijesto i izrežite ga na pravokutnike od 8 x 14 cm. Skuhajte ih u osoljenoj vodi s nekoliko kapi ulja, izvadite iz vode i osušite na suhoj krpi.
Premažite lim maslacem i napravite lazanje tako da naizmjenično složite nekoliko redova tijesta i skute s bešamelom te ih začinite parmezanom. Postupak slaganja tijesta i skute s bešamelom i parmezanom ponavljate sve dok imate sastojaka.
Postupak izrade lazanja treba završiti sa slojem bešamela. Pecite 15 minuta na 180°C, pa pospite parmezanom i poslužite.
Želite li zbog male promjene spremiti izvrsne i originalne ružičaste lazanje, dodajte u bešamel pasirane rajčice.