LAZANJE ZA SLADOKUSCE (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

340 g brašna
3 jaja
300 g špinata

za nadjev:
Šalica umaka bolonjez
40 g maslaca
juha od povrća
70 g Bilogorca
malo crnog tartufa

Upute za pripremanje:

Umijesite zeleno tijesto od 300 g brašna i pustite ga da odstoji pola sata. Rastopite 40 g maslaca u posudi i dodajte, miješajući uvijek u istom smjeru, ostatak brašna, sol i postepeno juhu. Zgusnite bijeli umak na tihoj vatri i dodajte ribani Bilogorac.
Izvaljajte tijesto i narežite ga na pravokutnike od 8 x 14 cm. Skuhajte ih (6 minuta) u osoljenoj vodi s nekoliko kapi ulja, izvadite i složite na suhu krpu.
Premažite kalup maslacem i složite tijesto, prelijte umakom bolonjez, bijelim umakom i ribanim tartufom, pa ponavljajte postupak dok imate namirnica, a završite slojem bijelog umaka. Pecite u pećnici 10 minuta na 200 °C. Ako želite, pospite ribanim parmezanom.