NABUJAK OD PRŠUTA I LUKA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
2 velike glavice luka
400 g pršuta
100 g pancete
200 g bijelog pilećeg mesa
20 g maslaca
šaka sredine od kruha
2 jaja
malo mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
papar, sol

Upute za pripremanje:

Pršut, piletinu i pancetu narežite na male komadiće. Sredinu od kruha razmočite u malo mlijeka, dobro ocijedite, dodajte meso, sve povežite jajima, posolite, popaprite i dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Smjesu dobro promiješajte rukama. Maslacem obilno namažite oblik. Na dno poslažite na ploške narezan luk, prekrijte ga smjesom, a smjesu redom luka. Oblik stavite u pećnicu da se peče otprilike jedan sat na temperaturi od 180°C. Ako nakon pečenja ima previše masnoće, odstranite je. Nabujak odmah poslužite. Za taj nabujak možete upotrijebiti i druge suhomesnate proizvode.