Sastojci:
tijesto za pizzuNadjev:
200 g gustog umaka od rajčice
250 g sira za pizzu
4 kriške nadjevene svinjske noge
200 g suhe leće
pola mrkve
rebro celera
sjeme komorača (ili majčine dušice)
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Operite leću i skuhajte ju u dosta vode, kojoj ste dodali mrkvu, celer, sol i malo sjemenki komorača (ili majčine dušice). Kuhajte oko sat i pol, na umjerenoj vatri.Pripremite tijesto za pizzu od 500 g brašna i ostavite da se diže 1 sat. Nadjevenu svinjsku nogu namočite u posudu s dosta hladne vode, i kad provri kuhajte na umjerenoj vatri sat vremena (ako ste kupili već kuhanu punjenu nogu, vrijeme kuhanja skratite). Izvadite nogu iz vode i pustite da se ohladi.
Tijesto razvaljajte, premažite umakom od rajčice i lagano posolite. Pokrijte ocijeđenom lećom, punjenom nogom izrezanom na trokutiće i listićima sira za pizzu. Pizzu začinite s malo ulja i sjemenki komorača (ili majčine dušice). Pecite 20 minuta na 220°C i odmah poslužite.