Sastojci:
Za tijesto:500 g brašna
6 jaja
Za nadjev:
700 g govedine
50 g špeka ili slanine
1 mrkva
1 luk
1 rebro celera
koncentrat rajčice
muškatni oraščić
ribani Parmezan
pileća ili kopunova juha
crno vino
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Mrkvu, luk i celer narežite u sitne komadiće i pirjajte ih na 5 žlica ulja, pa dodajte meso. Podlijte čašom vina i pustite da alkohol ishlapi. Posolite, popaprite i dodajte 3 žlice koncentrata rajčice rastopljene u 2 kutlače juheSmanjite vatru, poklopite i nastavite kuhati. Nakon pola sata, podlijte s još jednom čašom vina, ponovno poklopite i kuhajte otprilike 2 sata, po potrebi podlijevajući s malo juhe.
Brašno umijesite sa 4 jaja, malo soli i onoliko vode koliko je potrebno da dobijete elastično i kompaktno tijesto. Tijesto tada pokrijte i ostavite da počiva pola sata.
Kuhano meso usitnite mikserom i stavite ga u posudu.
Mesu primiješajte preostala jaja, malo soli, malo muškatnog oraščića i na kraju dvije šake parmezana.
Razvaljajte tijesto i podijelite ga na dva jednaka dijela. Na prvi dio ćete posložiti mesni nadjev veličine lješnjaka, pokriti drugim dijelom i izrezati raviole. Skuhajte raviole "al dente".
Sok od pečenja ispasirajte mikserom, vratite na štednjak, podlijte čašom vrhnja i pirjajte otprilike 15 minuta, da se umak zgusne. Ocijedite raviole i začinite ih umakom i parmezanom.