Sastojci:
200 g šampinjona400 g rezanaca
100 g šunke
100 g graška
2 zrele rajčice
1 režanj češnjaka
200 g sira Bilogorac
ribani Parmezan
pola litre mlijeka
peršin
50 g brašna
50 g maslaca
Upute za pripremanje:
Pripremite umak: rastopite maslac u dubljoj tavi, dodajte brašno i miješajte na tihoj vatri, postupno dodajte mlijeko i Bilogorac narezan na kockice. Lagano posolite.Grašak nakratko prokuhajte (3-4 minute) u malo slane vode i ocijedite.
Gljive očistite, operite i narežite na komadiće. Popirjajte ih nakratko na malo ulja i češnjaka.
U zdjeli pomiješajte umak, ocijeđeni grašak, šunku narezanu na kockice, parmezan i ocijeđene gljive i lagano promiješajte.
Skuhajte rezance "al dente". Prebacite ih u zdjelu i dobro promiješajte. Pasticcio izlijte u vatrostalnu posudu koju ste namazali maslacem.
Zapecite desetak minuta na 200 °C. Poslužite ukrašeno komadićima rajčice.