Sastojci:
tijesto za pizzuNadjev:
300 g sojinih klica
250 g sojinog sira tofu
200 g očišćenog graška
umak od tamne soje
limun
peršin
šećer
sjeme korijandra (po želji)
suncokretovo (ili maslinovo) ulje
Upute za pripremanje:
Pripremite tijesto i ostavite 1 sat da se diže.Grašak prokuhajte 7 ili 8 minuta u malo vode kojoj ste dodali žlicu ulja, čajnu žličicu šećera, nekoliko listova peršina i komadić limunove korice (očišćene od bijelog, celuloznog dijela).
U padeli zagrijte 3-4 žlice maslinovog ulja i na jakoj vatri nakratko popržite sojine klice (po potrebi, klice možete podliti žličicom tople vode), lagano posolite i dodajte par kapi sojinog umaka.
Razvaljajte tijesto i podijelite u 4 kruga, na svaki krug posložite hrskave klice. Pokrijte dobro ocijeđenim graškom i tofu sirom narezanim na kockice.
Već prema ukusu, pizzu možete obogatiti i sjemenkama korijandra. Pizzu pecite 20 minuta na 220 °C i poslužite. Po želji dodajte i sojin umak.