Sastojci:
tijesto za pizzuNadjev:
300 g gustog umaka od rajčice
200 g ribe – sabljarke
avokado
200 Bjelovarskog svježeg sira
Začinsko bilje (četrina, kozalac, metvica, majčina dušica)
limun
suho bijelo vino
brašno
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Umijesite tijesto i ostavite 1 sat da se diže. Začinsko bilje usitnite, dodajte žlicu brašna i tako pripremljenom mješavinom premažite ribu s obje strane.Zagrijte 2-3 žlice ulja u tavi i ribu nakratko (5 minuta) popržite s obje strane da požuti. Ocijedite i držite na toplom. Prepolovite avokado, uklonite košticu i narežite ga na tanke ploškice. Poškropite s pola čaše vina i nekoliko kapi limuna.
Razvaljajte tijesto i podijelite ga na četiri kruga. Svaki krug premažite rajčicom, nauljite i lagano posolite. Ribu narežite na trake i posložite na pizze u obliku zvijezte. Ukrasite hrpicama sira. Pecite 15 minuta na 220 °C. Pizzu izvadite iz pećnice, i ukrasite kriškama avokada koje ćete umetnuti između dva fileta ribe. Pecite još 5-6 minuta. Poslužite i dodajte ulje po želji.