PIZZA S ENDIVIJOM (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g gustog umaka od rajčice
3-4 srca salate endivije
300 g sira Bilogorac
ribani Parmezan
origano

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i ostavite 1 sat da se diže.
U međuvremenu prokuhajte endiviju otprilike 5 minuta u malo slane vode, tako da srca salate ostanu zatvorena.
Salatu ocijedite i dobro osušite. Ohlađenu salatu uzdužno narežite na pravilne trake.
Razvaljajte tijesto na otprilike 5-6 mm i podijelite u 4 kruga.
Svaku pizzu premažite umakom od rajčice, lagano posolite, posložite na pizzu tanko rezane kriške Bilogorca. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Nakon desetak minuta pizzu izvadite i na nju posložite salatu u obliku zvijezde.
Vratite pizze u pećnicu i pecite još desetak minuta. Pizzu izvucite iz pećnice i poslužite ukrašenu grubo naribanim parmezanom.