Sastojci:
tijesto za pizzuNadjev:
300 g gustog umaka od rajčice
250 g sira za pizzu
250 g mljevenog goveđeg mišića
1 glavica luka
2 jaja
8-10 slanih inćuna
gorušica u zrnu
peršin
crno vino
brašno
ulje za prženje
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Umijesite tijesto od 500 g brašna i ostavite da se diže 1 sat. Slane inćune operite i napravite filete. Očistite kapulu, fino je usitnite i pirjajte na 3-4 žlice ulja.Dodajte mljeveno meso, sol, papar i kosani peršin. Zalijte s pola čaše vina i lagano pirjajte 15 minuta. Ohladite. U zdjeli istucite jaja i dodajte im meso (po potrebi, dodajte i žlicu brašna). Od smjese formirajte pogačice, uvaljajte ih u brašno u pržite duboko uronjene u ulje.
Razvaljajte tijesto, premažite ga rajčicom začinjenom s malo ulja i soli, posložite pogačice, filete slanog inćuna, gorušicu u zrnu i sir za pizzu narezan na kockice. Pecite 20 minuta na 200° i odmah poslužite.