POLJSKA PIZZA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
200 g umaka od rajčice
250 g crvenog kupusa
250 g glavatog kupusa
3 velike hrenovke
10-12 konzerviranih mini klipova kukuruza
150 g sira Bilogorac
vinski ocat
zrna borovnice

Upute za pripremanje:

Od 500 g brašna napravite piramidu, dodajte kvasac, vodu i ulje. Umijesite tijesto i ostavite da se diže 1 sat.
Očistite obje vrste kupusa i narežite ga na listiće. Popirjajte 10-12 minuta na laganoj vatri u pokrivenom loncu u malo tople vode, žlici ulja, s 2-3 bobice borovnice i malo soli.
Razvaljajte tijesto dosta visoko (barem 1 cm debljine) u okrugloj posudi i ravnomjerno ga premažite umakom od rajčica.
Ocijeđeni i prosušeni kupus rasporedite na pizzu, glavice kukuruza posložite u obliku zvijezde i između svake glavice umetnite na trakice izrezane hrenovke.
Pospite pizzu naribanim sirom i pecite 20 minuta na 220 °C. Pizzu poslužite vruću, uz čašu piva.