REZANCI ALLA PIZZAIOLA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

400 g brašna
4 jaja
sir za pizzu
vrhnje
ribani parmezan
šalica umaka od rajčice
80 g maslaca

Upute za pripremanje:

Priređeno tijesto narežite na rezance. Skuhane i ocijeđene rezance začinite sa 60 g maslaca i puno parmezana. Namažite tepsiju maslacem, stavite u nju rezance, zalijte ih vrhnjem i povrh svega složite narezani sir za pizzu mozzarellu te prelijte umakom od rajčice i pospite ribanim parmezanom. Pecite u pećnici na 180 – 200 °C. Kad se sir za pizzu počne topiti, izvadite jelo iz pećnice i poslužite. Ako želite naglasiti sličnost s pizzom, stavite prije pečenja origano umjesto parmezana te kapare, filete inćuna (koje izostavite ako hoćete dobiti verziju Margerite). Na zapečene rezance stavite bosiljak i poslužite.