REZANCI LUCULLO (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

200 g gljiva
350 g rezanaca od jaja
1 patlidžan srednje veličine
300 g sira za pizu
3 zrele rajčice
1 režanj češnjaka
peršin
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Gljive očistite, operite i osušite. Patlidžan izrežite na kockice i popržite. Ostavite da se ocijedi na papirnatom ručniku. Češnjak usitnite i popirjajte na 3 ili 4 žlice ulja, dodajte gljive izrezane na komadiće, pa dodajte kockice patlidžana. Smjesu povežite rajčicom narezanom na komadiće, posolite i popaprite, pa pustite da se lagano kuha. Stavite tjesteninu da se skuha, a u međuvremenu propasirajte ostatak rajčica. Tjesteninu skuhajte "al dente" i dodajte umaku, dodajte naribani ili narezani na kockice sir za pizzu. Na svaki tanjur stavite 1-2 žlice umaka od rajčice i pokrijte začinjenom tjesteninom. Pospite narezanim peršinom i odmah poslužite.