RIŽOTO S TIKVOM (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g riže
350 g žute tikve
crveni luk
juha od povrća
peršin
ribani parmezan
100 g maslaca

Upute za pripremanje:

Oguljenu tikvu narežite na komadiće i smekšajte je u posudici s 20 g maslaca i čašom juhe.
Nakon pola sata maknite s vatre i nasjeckajte tikvu. Očišćeni crveni luk sitno narežite i lagano pirjajte na 50 g maslaca. Dodajte rižu i pirjajte na življoj vatri, miješajući kutlačom.
Dodajte tikvu, kutlaču juhe, dobro posolite i popaprite. Smanjite vatru i kuhajte miješajući 20 minuta pa dodajte povremeno, po potrebi, još juhe.
Maknite posudu s peći i začinite još vruću rižu preostalim maslacem i obilnom šakom parmezana, miješajući kutlačom 3 - 4 minute.
Poslužite toplo, ali ne vruće. Tanjure ukrasite svježim peršinom.