SICILIJANSKI CALZONE (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev za punjenje:
300 g umaka od rajčica
150 g dimljenog sira Dimsi
1 glavica luka
4 fileta slanog inćuna
krušne mrvice
ribanac
peršin
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Dok se tijesto diže, pirjajte nasjeckani luk na 3-4 žlice ulja, dodajte rajčicu, sol, papar i stručak usitnjenog peršina i lagano kuhajte dvadesetak minuta. Dodajte slane inćune i grubo ribani sir, promiješajte i maknite s vatre. Tijesto razvaljajte na debljinu od 3 cm i nadjenite polovicom nadjeva. Pecite 15 minuta na 200 °C. Izvadite iz pećnice, prekrijte ostatkom nadjeva i krušnim mrvicama i lagano polijte uljem. Zapecite još 15 minuta i odmah poslužite.