Sastojci:
400 g školjkica (kratka tjestenina)250 g mljevene janjetine
350 g zrelih rajčica
luk
režanj češnjaka
sir Pekorelo
peršin
bosiljak
crno vino
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Zgnječeni režanj češnjaka požutite na 3 – 4 žlice ulja. Nakon 2 – 3 minute izvadite luk i dodajte mljeveno meso. Pirjajte nekoliko minuta na jačoj vatri i podlijevajte čašom crnoga vina. Kada tekućina ispari, dodajte oprane, oguljene (bez sjemenki) i narezane rajčice zajedno s polovicom sitno sjeckanoga luka. Posolite, popaprite i kuhajte umak na blagoj vatri dok se ne zgusne pa dodajte sitno narezane vezice peršina i bosiljka. Skuhajte školjkice u mnogo vode koju ste osolili, procijedite tvrđe skuhanu tjesteninu i odmah pomiješajte s janjećim umakom. Pospite ribanim sirom i ukrasite bosiljkom.