Sastojci:
350 g brašna3 jaja
mlijeko
ribani parmezan
80 g maslaca
Za nadjev:
400 g špinata
400 g skute
1 jaje
Upute za pripremanje:
Umijesite tijesto od 300 g brašna i pustite ga da odstoji. Ostatak brašna od 50 g umiješajte u 50 g rastopljenog maslaca u posudi i polako ulijte mlijeko (s malo soli) te pažljivo miješajte dok ne dobijete gusti bešamel.Prokuhajte očišćeni špinat u malo osoljene vode, ocijedite i izmiksajte zajedno sa skutom, 4 ili 5 žlica ribanog parmezana, jajem, malo soli i muškatnog oraščića. Pustite smjesu da kratko odstoji a onda je pomiješajte s 4 - 5 žlica bešamela.
Izvaljate tijesto i narežite ga na pravokutnike od 10 x 18 cm. Skuhajte ih, ocijedite pojedinačno i posložite na krpu da se osuše. Stavite malo nadjeva na svaki pravokutnik i zamotajte kanelone.
Složite kanelone u posudu namazanu maslacem i prelijte ostatkom bešamela. Pecite 25 minuta na 160 - 180 °C, pazeći da bešamel previše ne promijeni boju. Posuti ribanim parmezanom.