Sastojci:
350 g kratke šuplje tjestenine (rigatoni)100 g pileće jetre i srca
50 g pršuta
1 žumanjak
umak od rajčica
suhe gljive
1 crni tartuf
muškatni oraščić
ribani parmezan
100 g maslaca
temeljac od povrća
za tijesto:
250 g brašna
150 g maslaca
50 g masti
za preljev:
80 g brašna
60 g maslaca
temeljac od povrća
Upute za pripremanje:
Pripremite tijesto i pustite da odstoji 30 minuta. Gljive namočite dvadesetak minuta.Rigatone skuhajte "al dente" i popirjajte ih na 3-4 kutlače umaka od rajčica.
Sada pripremite preljev i rastopite maslac. Dodajte mu brašno, podlijte s 2 kutlače temeljca od povrća, posolite, popaprite i pustite da se poveže na tihoj vatri.
Očišćena srca i jetru popirjajte 6-7 minuta na 30 g maslaca, posolite i popaprite, podlijte s 2 kutlače juhe i pustite da tekućina ishlapi. Dodajte ocijeđene gljive, pršut narezan na listiće, prstohvat muškatnog oraščića i tartuf narezan na listiće.
Tijesto razvaljajte u 2 nejednaka kruga. Većim ćete krugom obložiti vatrostalnu posudu namaštenu maslacem, i na njega složiti red rigatona koje ćete posuti parmezanom i komadićima maslaca, preliti s nekoliko žlica preljeva i pokriti iznutricama. Pokrijte jelo manjim krugom, kojeg ćete tada premazati žumanjkom i pecite 25 minuta na 200°C.