Sastojci:
tijesto za pizzuNadjev za punjenje:
500 g dagnji ili mušula
500 g kapica
200 g očišćenih račića
300 g hobotnice ili muzgavaca
suho bijelo vino
režanj češnjaka
veliki stručak peršina
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Pripremite tijesto i ostavite da se diže 1 sat. Očistite hobotnicu, prokuhajte je 20 minuta u lagano posoljenoj vodi s malo vina. Skinite s vatre i pustite da se ohladi. Na jaku vatru pristavite malo ulja, dodajte usitnjeni režanj češnjaka i čim malo zažuti maknite ga s vatre, a na ulju pirjajte dagnje i kapice dok se ne otvore. Meso školjke izvadite iz ljušture.Dodajte narezanu hobotnicu, dagnje, kapice i račiće.
Podlijte s pola čaše bijelog vina, lagano posolite, začinite sjeckanim peršinom i pirjajte desetak minuta.
Razvaljajte tijesto i podijelite ga u četiri tanka kruga koja ćete nadjenuti morskim nadjevom kojem ste prethodno odstranili višak tekućine. Preklopite tijesto, dobro ga zatvorite i pecite 20 minuta na 220°C. Poslužite i po želji prelijte uljem u kojem ste prethodno namočili ljuti feferon.