Sastojci:
300 g brašna3 jaja
30 g maslaca
Za nadjev:
400 g mljevene svinjske ruže
100 g kuhane šunke
vezica špinata
suhe gljive
mrkva, pola crvenog luka, celer
peršin
crveno vino
pasirana rajčica
ribani parmezan
1 jaje
Upute za pripremanje:
Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Namočite šalicu gljiva u čaši mlake vode. Očišćeni špinat skuhajte, ocijedite i popirjajte na 2 – 3 žlice ulja.Narezanu mrkvu, crveni luk i celer stavite na 3 - 4 žlice ulja, dodajte meso, ocijeđene gljive i papar te sve popirjajte, podlijevajući s pola čaše vina koje pustite da ispari, pa dodajte pola šalice pasirane rajčice.
Poklopite i kuhajte na tihoj vatri pola sata.
Izvaljajte tijesto i izrežite ga na pravokutnike od 10x18 cm. Skuhajte ih, ocijedite i osušite na krpi. Premjestite veći dio svinjetine iz umaka u zdjelu i primješajte joj narezani špinat, šunku narezanu na kockice, malo parmezana, jedno jaje i 2 žlice umaka. Dobivenom smjesom napunite kanelone i složite ih u maslacem namazani lim pa prelijte preostalim umakom i pospite parmezanom. Pecite pola sata na 180 °C i poslužite toplo.