VATRENA PIZZA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g suhog crvenog graha
100 g gustog umaka od rajčica
200 g pikantne salame
250 g sira za pizzu
pola mrkve
pola glavice luka
1 rebro celera
2 režnja češnjaka
ljuti feferon u prahu
maslinovo ulje
pikantno maslinovo ulje (maslinovo ulje u kom se močio ljuti feferon)

Upute za pripremanje:

Grah namočite i ostavite 4-5 sati. Umijesite tijesto i ostavite ga da se diže 1 sat. Skuhajte grah u pokrivenoj posudi u dosta vode, uz dodatak mrkve, luka i celera.
Nakon pola sata procijedite grah. Na malo ulja pirjajte umak od rajčice, dodajte grah, malo soli i ljutog feferona u prahu.
Razvaljajte tijesto i podijelite u 4 kruga. Svaki krug nadjenite grahom, kriškama pikantne salame i na kraju dodajte sir za pizzu narezan na listiće.
Pecite 20 minuta na 220°C. Poslužite uz pikantno maslinovo ulje.