VEGETARIJANSKI PLADANJ SA ROŠTILJA (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

1 šalica miješanog začinskog bilja češnjaka u soku od limuna
12 malih gljiva narezanih na listiće
2 tikvice narezane na ploške
1 mala glavica luka
1 mali patliđan narezan na ploške
2 crvene, zelene i/ili žute paprike, narezane na komadiće
listovi salate (po želji)
3 žlice ribanog parmezana

Upute za pripremanje:

U veliku plastičnu vrećicu ulijte marinadu. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Zatvorite vrećicu i marinirajte u frižideru najmanje 30 minuta. Odvojite povrće i sačuvajte marinadu. Pecite povrće na roštilju 10-12 minuta, jednom okrenite i stalno premazujte sa preostalom marinadom. Povrće poslužite na pladnju, ukrasite listovima salate i pospite parmezanom.