VRTLARSKI RAVIOLI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
350 g zelenih mahuna
60g maslaca

Za nadjev:
2 krumpira
2 jaja
100 g skute
krušne mrvice
svježa metvica
muškatni oraščić
ribani parmezan
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji.
Skuhani krumpir ohladite i ogulite. Izmiksajte krumpir, skutu, jaja, metvicu, šaku mrvica, sol, papar i malo muškatnog oraščića. Pustite smjesu da malo odstoji.
Izvaljajte tijesto, ne pretanko, i nazubljenim kotačićem narežite pravokutnike od 5 x 10 cm. Na njih stavite po dvije grudice nadjeva, preklopite tijesto i spojite rubove te prepolovite nazubljenim kotačićem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite nadjev i tijesto. Lagano pobrašnite raviole. Skuhajte očišćene mahune u mnogo osoljene vode i dodajte im na kraju kuhanja raviole. Izvadite raviole kad se pojave na površini vode, ocijedite ih i stavite u zdjelu zajedno s ocijeđenim mahunama. Začinite maslacem i metvicom.
Stavite raviole i mahune na tanjure, pospite parmezanom i poslužite.