Sastojci:
800 g cikorije2 češnja češnjaka
brašno
juha od povrća
ribani parmezan
1 limun
60 g maslaca
Upute za pripremanje:
Cikoriju očistite, uklonivši tvrdi dio stabljike i listove.Stabljiku stružite nožem, kako biste uklonili vlaknasti dio, narežite na komadiće dužine 7 do 8 cm i uronite u vodu kojoj ste dodali sok polovice limuna.
Dvije vrhom pune žlice brašna razrijedite s malo vode i ulijte u lonac kojeg ste napunili s 2 litre vode, preostalim limunovim sokom i malo soli.
Kada voda provri, dodajte cikoriju i kuhajte na umjerenoj vatri otprilike sat vremena. Kuhanu cikoriju ocijedite i pustite da se ohladi.
Cikoriju tada uvaljajte u brašno i zažutite na nekoliko minuta na maslacu i zgnječenom češnjaku.
Podlije s pola čaše juhe, posolite, popaprite i pustite da se umak zgusne. Pospite ribanim parmezanom i poslužite vruće, ukrašene grubo naribanim parmezanom