CIKORIJA U REZANCIMA (Prilog)

Specijalitet Toskanske kuhinje

Sastojci:

800 g cikorije
2 češnja češnjaka
brašno
juha od povrća
ribani parmezan
1 limun
60 g maslaca

Upute za pripremanje:

Cikoriju očistite, uklonivši tvrdi dio stabljike i listove.
Stabljiku stružite nožem, kako biste uklonili vlaknasti dio, narežite na komadiće dužine 7 do 8 cm i uronite u vodu kojoj ste dodali sok polovice limuna.
Dvije vrhom pune žlice brašna razrijedite s malo vode i ulijte u lonac kojeg ste napunili s 2 litre vode, preostalim limunovim sokom i malo soli.
Kada voda provri, dodajte cikoriju i kuhajte na umjerenoj vatri otprilike sat vremena. Kuhanu cikoriju ocijedite i pustite da se ohladi.
Cikoriju tada uvaljajte u brašno i zažutite na nekoliko minuta na maslacu i zgnječenom češnjaku.
Podlije s pola čaše juhe, posolite, popaprite i pustite da se umak zgusne. Pospite ribanim parmezanom i poslužite vruće, ukrašene grubo naribanim parmezanom