KANAPEI S BROSKVOM (Predjelo)

Specijalitet Toskanske kuhinje

Sastojci:

10-12 listova broskve
4-6 kriški domaćeg kruha
3-4 režnja češnjaka
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Listove broskve očistite i operite, prelijte hladnom vodom, posolite i pustite da voda zavri.
Broskvu kuhajte sat vremena, isključite štednjak i ostavite da se prohladi u vodi od kuhanja.
Broskvu ocijedite (sačuvajte vodu u kojoj se kuhala), prosušite i narežite na sitne komadiće.
U međuvremenu kruh narežite na 4-6 ni predebelih, ni pretankih kriški, koje ćete zapeći u pećnici, natrljati češnjakom i navlažiti žlicom vode u kojoj se kuhala broskva. Broskvu složite na kruh, popaprite i začinite finim maslinovim uljem.
Nemojte se čuditi zbog dugotrajnog kuhanja broskve, jer su joj listovi vrlo tvrdi. Najbolje je broskvu kuhati kada joj prvi mrazovi omekšaju lišće. Ako ne možete pronaći broskvu, zamijenite je lisnatim kupusom i prilagodite vrijeme kuhanja vrsti koju ste izabrali.