Sastojci:
200 g tunjevine iz ulja2 paprike
2 rajčice
2 jaja
1 luk
1 češanj češnjaka
1 limun
tucet crnih maslina
kumin
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Jaja kuhajte u kipućoj vodi 7 minuta i ogulite ih. Operite paprike i ispecite ih u pećnici, pa ih tada ogulite, očistite od sjemenki i narežite na trakice.U zdjeli za salatu pomiješajte fino usitnjeni češnjak i luk, žlicu kumina zdrobljenog u soli, paprike narezane na listiće, očišćene rajčice narezane na ploškice, jaja narezana na krupne komade, masline kojima ste uklonili košticu i narezali ih na komadiće, i tunu koju ste ocijedili i smrvili.
Začinite mješavinom limunovog soka i 8 žlica ulja, promiješajte i servirajte.
Ova tuniska salata, koju možete poslužiti uz vruće pitta lepinje od arapskog kruha, predstavlja izvrstan i lagan potpuni obrok