Sastojci:
2 čaše brašna4 velike žlice mlijeka
1 jaje
1 velika žlica meda
1 velika žlica maka
1 velika žlica maslaca
1/2 čajne žlice sode
Za umak:
3 velike žlice maka
1/2 čaše meda
1/4 čaše prokuhane vode
Upute za pripremanje:
Jaja smiješajte s medom i dodajte opran i poparen mak (Mak prelijte vrelom vodom,dobro isperite, zatim ponovno prelijte vrelom vodom i pustite da odstoji 15 minuta. Potom vodu izlijte, mak prosušite ubrusom, da u njemu ne ostane vode i zgnječite ga u stupi).
Od ostalih komponenata zamijesite tvrdo tijesto, razvaljajte ga u sloj debljine 2-3 mm, stavite na limeni uložak u pećnici, nabodite viljuškom i ispecite u pećnici. U pripremljeno makovo mlijeko ulijte med te stalno miješajući razrijedite s vodom. Tim umakom prelijte sitno nalomljene komadiće pečenog šulika i dobro promiješajte, omogućujući im da se dobro natope umakom.
Pripremanje makova mlijeka
Mak prelijte vrelom vodom, pustite da dobro nabubri, ocijedite vodu, prosušite mak ubrusom i izgnječite ga u porculanskoj stupi, postupno u vrlo malim dozama (po jednu čajnu žličicu) dolijevajući prokuhanu vodu. Tako pripremljeno mlijeko pomiješajte sa šećerom i vodom ili s medom i vodom.