GUŠČJA JETRA S RAVIOLIMA (Međujelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

guščja jetra
brašno
0,3 dl konjaka
0,5 dl prošeka
sol
papar
sok od naranče
1 filetirana naranča; ravioli tijesto: 500 g glatkog brašna
5 žutanjaka
2 cijela jaja
malo soli
mlaka voda
ravioli nadjev: 500 g vrganja
sušena rajčica
svježi sir
parmezan
začinsko bilje (kopar
peršin
timijan
stapke celera)
sol
papar

Upute za pripremanje:

Guščju jetru uvaljamo u brašno i stavimo na zagrijano maslinovo ulje i maslac.
Popečemo s jedne i druge strane. Jetru stavimo na stranu te na tu masnoću stavimo filetiranu naranču i drugo sezonsko voće. Vratimo jetru na tavicu i dodamo konjak. Flambiramo i na kraju dodamo prošek. Umak začinimo sa soli i paprom.
Zamijesimo tijesto. Za nadjev raviola, na luku i češnjaku popečemo vrganje. Kad su vrganji skoro gotovi dodamo sjeckanu sušenu rajčicu. Napravimo smjesu od svježeg, dimljenog sira i parmezana, pomiješamo s vrganjima i sušenom rajčicom te dodamo začinsko bilje.