Sastojci:
1 čitava goveđa pisanica400 g pileće jetrice
300 g maslaca
1 glavica luka
nekoliko listova kadulje
1 grančica ružmarina
2 dl marsala
4 žlice maslinova ulja
sol
papar
zašiljen štap, dug kao pisanica promjera 4 cm
Upute za pripremanje:
Goveđu pisanicu očistiti od žilica i masnoće. U sredini načiniti otvor i uvući zašiljeni štap, promjera 4 cm. Mora se paziti da meso ostane u komadu. Posoliti, popapriti i premazati uljem. Peći 40 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Kad meso bude crveno, izvaditi ga iz pećnice. Ostaviti da se ohladi, a zatim ga umotati u staniol i staviti u hladnjak na nekoliko sati. Pileću jetricu dobro oprati i popržiti na ulju na kojem se prethodno pržio sjeckani luk. Posoliti, popapriti, dodati kadulju i ružmarin te politi marsalom. Za nekoliko minuta jetra će biti gotova. Treba je samljeti dva puta na stroju za mljevenje mesa. Dobivenu paštetu miješati drvenom žlicom i postepeno joj dodavati umućeni maslac. Ostaviti paštetu da se stvrdne. Pisanicu izvaditi iz hladnjaka, izvaditi štap, a kroz otvor pisanicu nadjenuti jetrenom paštetom, pomoću uske metalne žlice s dugom drškom. Ispuniti svu prazninu. Rashlađeno meso narezati na kriške koje moraju biti crvene, s bijelim krugom u sredini.Uz nadjevenu goveđu pisanicu uredništvo Gastronauta preporuča Pinotage, Kanonkop