PILETINA S GLJIVAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

500 g vrganja
2 fileta pilećih prsa
1 vlasac
slatko vrhnje
mlijeko
brašno
peršin
suho bijelo vino
juha od povrća
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očistite vrganje kako je opisano u uvodnom dijelu ove knjižice i izrežite u komadiće. Usitnite vlasac i peršin, popirjajte na 3 ili 4 žlice ulja, dodajte gljive, posolite, popaprite i još malo pirjajte, dok se okusi ne povežu. Podlijte 1 kutlačom juhe, maknite s vatre i prohladite.
Pileća prsa podijelite napola, pobrašnite ih, posolite i popaprite. Zažutite na 3-4 žlice ulja, i povremeno okrenite. Ocijedite suvišnu masnoću i začinite usitnjenim vlascem.
Podlijte s pola čaše vina, pola čaše slatkog vrhnja i pola čaše mlijeka. Kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.
Filete rasporedite na tanjure, dodajte gljive i pospite usitnjenim peršinom.