PUREĆA PRSA U UMAKU OD LISIČARKI SA KUKURUZNIM ŽGANCIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

1 kg purećih prsa
0,3 kg lisičarki
0,1 kg crvenog luka
0,1 kg mesnate slanine
0,3 l španjolskog umaka
0,1 l vrhnja za kuhanje
peršin
sol, papar, vegeta
0,6 kg kukuruznog brašna
0,1 kg parmezana, maslac

Upute za pripremanje:

Pureća prsa narežemo na odreske, potućemo batićem i posolimo. Na masnoći kratko popržimo, te stavimo na toplo. Na istoj masnoći popržimo sitno sjeckani crveni luk, slaninu i lisičarke. Začinimo solju, vegetom i paprom, dodamo španjolski umak i prokuhamo zajedno sa odrescima. Po želji dodamo vrhnje za kuhanje. Serviramo sa žutim kukuruznim žgancima u koje smo dodali sir parmezan i maslac.