Sastojci:
1 kg svinjskog lungića (file)0,25 kg crnog grožđa (po mogućnosti vrste Izabela)
0,05 kg kukuruzna brašna
0,25 kg sjeckana luka
0,25 kg mrkve
0,05 kg svinjske masti
0,30 l crvenog mošta
sol, papar
malo bijela brašna.
Upute za pripremanje:
Svinjski file razrezati po dužini do pola tako da ostane spojen, te ga rasklopiti i istući kuhinjskim batom. Na jednu polovicu rasklopljenog filea treba posložiti grožđice pa preklopiti drugim dijelom filea i potući rubove da nadjev ne ispadne. Nakon toga cijeli file treba dobro uvaljati u kukuruzno brašno i položiti ga u duboku tavu gdje smo prethodno na masnoći pirjali izrezanu mrkvu i luk. Lungić treba zaliti moštom i pirjati dok meso ne omekša, a pri kraju dodati bijelo brašno da se umak zgusne. Grožđane bobice odvojeno popržimo na masti da se lakše odvoji kožica, pa tako oguljene cijele dodamo u umak.