- Vlasnik: Acquest doo
- Voditelj: Danka Martić
- Glavni kuhar: Dejan Piplica
- Prijeko 22
- 20000 Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija
- Hotel: Prijeko Palace
- Telefon: 020321145
- E-mail: info@prijekopalace.com
- Web: www.prijekopalace.com/index.php/stara-loza-restaurant
- Načini plaćanja:
Radno vrijeme:
- pon - ned 08:00 - 00:00
U srcu dubrovačkog starog grada, u ulici Prijeko koja se proteže paralelno sa Stradunom, u srednjovjekovnoj povijesnoj palači, nalazi se hotel Prijeko Palace, a u njemu restoran Stara loza.
Restoran ima tri blagovaonice, a svaka od njih pruža posebnu atmosferu. Do unutarnje vodi srednjevjekovno stubište, a krase je gotički prozori od poda do stropa. Otkrivaju obnovljenu srednjovjekovnu terasu i zapanjujući pogled na drevni grad. Na donjoj terasi uz živahnu atmosferu ulice Prijeko, dva niza visokih kuća s balkonima i portalima iz renesansnog i malo gotičkog razdoblja, stvaraju prijeko potreban hlad. Krovna terasa pruža fantastičan pogled na dubrovačku povijesnu jezgru u kakvome je uživalo i plemstvo koje je živjelo u palači stoljećima.
Jedinstvene ambijente i poglede prati mediteranska gastronomska ponuda koja se bazira na svježim sezonskim namirnicama u tradicionalnim i kreativnim interpretacijama. Među specijalitetima kuće su i crni rižoto i teleći rižoto sa sladoledom od paškog sira.
Delicije prati izbor vrhunskih hrvatskih i francuskih vina, a u vinskom podrumu restorana koji je nekada bio gusterna čuva se preko 3000 boca.
Restoran ima tri blagovaonice, a svaka od njih pruža posebnu atmosferu. Do unutarnje vodi srednjevjekovno stubište, a krase je gotički prozori od poda do stropa. Otkrivaju obnovljenu srednjovjekovnu terasu i zapanjujući pogled na drevni grad. Na donjoj terasi uz živahnu atmosferu ulice Prijeko, dva niza visokih kuća s balkonima i portalima iz renesansnog i malo gotičkog razdoblja, stvaraju prijeko potreban hlad. Krovna terasa pruža fantastičan pogled na dubrovačku povijesnu jezgru u kakvome je uživalo i plemstvo koje je živjelo u palači stoljećima.
Jedinstvene ambijente i poglede prati mediteranska gastronomska ponuda koja se bazira na svježim sezonskim namirnicama u tradicionalnim i kreativnim interpretacijama. Među specijalitetima kuće su i crni rižoto i teleći rižoto sa sladoledom od paškog sira.
Delicije prati izbor vrhunskih hrvatskih i francuskih vina, a u vinskom podrumu restorana koji je nekada bio gusterna čuva se preko 3000 boca.
U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2022 i 2023 godine.