- Vlasnik: Crni papar d.o.o.
- Voditelj: Marin Rendić
- Glavni kuhar: Marin Rendić
- Popropela bb
- 52466 Novigrad, Istarska županija
- Telefon: 052757706
- Telefon: 0
- Fax: 052726272
- E-mail: pepenero@pepenero.hr
- Web: www.pepenero.hr
- Načini plaćanja:
- Radno vrijeme: 12-15; 18-23
Pepenero je zamišljen kao mjesto vrhunskog gastronomskog užitka i već je u prvoj godini od strane gastronomskih kritičara svrstan u sam vrh hrvatske gastronomije i uvršten u prestižne domaće i strane gastro vodiče uključujući i prestižnu Europsku udrugu Jeunes Restaurateurs D’ Europe.
Menu se sastoji od dva degustacijska menu-a: Luxury (6 slijeda) i Bistronomy (4 slijeda).
Potpisuje ga jedan od vodećih Zlatnih hrvatskih chef-ova Marin Rendić koji je imao prilike raditi i usavršavati se u najboljim svjetskim restoranima poput Nome (2 Michellin star) u Danskoj i Arzaka (3 Michellin star) u Španjolskoj.
“Nismo (još) jedan u nizu pretencioznih restorana, mi samo volimo to što radimo i u svoje kuhanje unosimo puno strasti. Glavna filozofija je: povratak prirodi, povratak tradiciji i osnovama, ali na kreativniji način!” poručuju domaćini.
Pepenero radi samo na večer i prima maksimalno 16-20 osoba, a rezervacija je obavezna.
Za vinsku kartu brine se sommelier 3. stupnja talijanske udruge sommeliera Omar Biloslavo iz Vinske kuće VITIS O & N, a u ponudi je oko 150 etiketa vina iz zemlje i svijeta.
U kuhinji se svakodnevno izrađuje vlastita tjestenina, šest vrsta kruha i kreativni deserti, a u pripremanju hrane koristi se isključivo istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Pepenero je među rijetkima u Hrvatskoj koji eksperimentira s molekularnom gastronomijom, uključujući rad s tekućim dušikom (na -196 °C) i suhim ledom (na -80 °C). Iznenadit će vas i nečime jednostavnim poput soli, jer je ponudi 10 vrsta soli od kojih se posebno izdvaja crna havajska sol koja se izvrsno slaže sa ribom.
„Nakon vrhunskog obroka, popijte u baru čašicu vrhunskog ruma ili sherya i uživajte uz čokoladne praline naše izrade.“, poručuju domaćini.
U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2009, 2010, 2011, 2012 i 2013 godine.