- Vlasnik: Lidija Fabris
- Voditelj: Lidija Fabris
- Glavni kuhar: Ana Grgić
- Val De Lesso 9
- 52210 Rovinj, Istarska županija
- Telefon: 052811265
- Fax: 052821027
- E-mail: info@blu.hr
- Web: www.blu.hr
- Načini plaćanja:
- Neradni period: 10.11. - 15.03.
„Bog Neptun, kročio je iz mora, donijevši na kopno ruke pune morskih delicija. Odmah na morskom žalu sretne Baccusa s kapljicom vina te zajedno kušaše svoja blaga. Ah kakvog li žala, a vidi vrta što se tamo ljupko plete. Pozovimo neku muzu nek nadahne ljude što tu žive, neka stvore usred vrta i tik na plaži mjesto gdje će i smrtnici moći uživati poput nas. Jednog jutra Lidia se probudi i poželi otvoriti restoran uz more. Pogleda na pučinu i nazove ga BLU. Tako je nastao restoran Blu vlasnice Lidie Fabris, koji se nalazi tamo gdje je sve plavo – nebo i more… Posred plavetnila, nadomak, plovi poput uspavane barke poluotok drevnog Rovnja. Šum valova podno vaših nogu unosi plavetnilo u Blu.....“
Tipičnost rovinjskog restorana Blu je u tome da se kuhinja bazira na lokalnim namirnicama koje se isključivo nabavljaju u Istri. To nije klasična kuhinja nego su namirnice pripremljene na jedinstven način, a opredjeljenje restorana je fusion kuhinja. Blaga istarskog mora i brežuljaka, pretvaraju se u sasvim novu čaroliju, začinjenu začinskim biljem koje se bere u vrtu pored restorana. Dok pod vještom rukom Franca Bercana nastaju delicije, sommelier Siniša Škabern brine da sa svakim slijedom sljubite drugu kaplju vina, katkad iz domaćih vinograda, a katkada sa druge strane svijeta.
“Hrana potiče naša bitna osjetila – okus, miris, ali i oko. Zadovoljna sam tek, kad uspijemo sve to potaknuti kod naših gostiju.“, poručuje vlasnica restorana Lidija Fabris.
Tipičnost rovinjskog restorana Blu je u tome da se kuhinja bazira na lokalnim namirnicama koje se isključivo nabavljaju u Istri. To nije klasična kuhinja nego su namirnice pripremljene na jedinstven način, a opredjeljenje restorana je fusion kuhinja. Blaga istarskog mora i brežuljaka, pretvaraju se u sasvim novu čaroliju, začinjenu začinskim biljem koje se bere u vrtu pored restorana. Dok pod vještom rukom Franca Bercana nastaju delicije, sommelier Siniša Škabern brine da sa svakim slijedom sljubite drugu kaplju vina, katkad iz domaćih vinograda, a katkada sa druge strane svijeta.
“Hrana potiče naša bitna osjetila – okus, miris, ali i oko. Zadovoljna sam tek, kad uspijemo sve to potaknuti kod naših gostiju.“, poručuje vlasnica restorana Lidija Fabris.
U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2006 godine.