- Voditelj: Nataša Kraljević
- Glavni kuhar: Alen Turković
- Obala Josipa Broza Tita 9
- 52470 Umag, Istarska županija
- Hotel: Kristal
- Načini plaćanja:
- Radno vrijeme: 12-23
Restoran Allegro nalazi se u sklopu hotela Kristal u Umagu. Smješten je u staroj jezgri grada, na samoj obali zaljeva sa pogledom na gradsku luku i marinu.
Restoran ima i predivnu terasu sa pogledom na plavetnilo mora i nezaboravne zalaske sunca uz svijeće i miris mediteranskog bilja.
Restaurant Allegro već se četiri godine za redom nalazi među deset najboljih restauranta u Istarskoj županiji. Sudjeluju i pobjeđuju na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.
U toplom ugođaju restorana Allegro nudi se nacionalna i istarska domaća jela sa bogatom vinskom kartom koja će zasigurno zadovoljiti i najveće gurmane.
U mogućnosti su organizirati poslovne ručkove, catering-e (na brodu, ranch-u i dr.) cocktail party i svečane večere na nivou najrenomiranijih hotelskih kuća.
Jelovnik se sastavlja dnevno, a ovisi o izboru šefa kuhinje gospodina Nađa Ference koji se brine da hrana bude na visokoj razini. Iz ponude domaćini izdvajaju: carpaccio «Kristal», lepezu pačijih prsa sa umakom od bazilike, hobotnicu ispod peke, kozlića s ražnja s punjenim krumpirom, koktel od morskih račića, salatu od jastoga sa divljim šparogama... i još puno, puno toga. Na gostima je samo da se prepuste čarima umjetnika gastronomije, a somelijeri će pomoći pri izboru odgovarajućih vina koja stižu iz svih vinorodnih područja Hrvatske i još 50 vrsti vrhunskih talijanskih, francuskih i drugih vina.
Restoran ima i predivnu terasu sa pogledom na plavetnilo mora i nezaboravne zalaske sunca uz svijeće i miris mediteranskog bilja.
Restaurant Allegro već se četiri godine za redom nalazi među deset najboljih restauranta u Istarskoj županiji. Sudjeluju i pobjeđuju na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.
U toplom ugođaju restorana Allegro nudi se nacionalna i istarska domaća jela sa bogatom vinskom kartom koja će zasigurno zadovoljiti i najveće gurmane.
U mogućnosti su organizirati poslovne ručkove, catering-e (na brodu, ranch-u i dr.) cocktail party i svečane večere na nivou najrenomiranijih hotelskih kuća.
Jelovnik se sastavlja dnevno, a ovisi o izboru šefa kuhinje gospodina Nađa Ference koji se brine da hrana bude na visokoj razini. Iz ponude domaćini izdvajaju: carpaccio «Kristal», lepezu pačijih prsa sa umakom od bazilike, hobotnicu ispod peke, kozlića s ražnja s punjenim krumpirom, koktel od morskih račića, salatu od jastoga sa divljim šparogama... i još puno, puno toga. Na gostima je samo da se prepuste čarima umjetnika gastronomije, a somelijeri će pomoći pri izboru odgovarajućih vina koja stižu iz svih vinorodnih područja Hrvatske i još 50 vrsti vrhunskih talijanskih, francuskih i drugih vina.
U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2003 godine.