Restoran AMBAR, Slunj

  • Vlasnik: KORDUN d.d.
  • Glavni kuhar: DARIUSZ BORYCKI
Radno vrijeme:
  • pon - ned 10:00 - 22:00
Na vidikovcu s pogledom na dvije prekrasne rijeke i Rastoke, u prirodnoj borovoj šumi, s Napoleonovim magazinom (ambarom) za čuvanje žita u pozadini, nalazi se restoran Ambar.
Idejni začetnik ovog ugostiteljskog objekta je Mile Turkalj, koji je kao dijete povremeno spavao u ambaru među namirnicama pa je po ambaru i restoran dobio ime. Zanimljiva predaja iz povijesti kaže kako je i žito iz Napoleonova ambara, odnosno magazina, mljeveno u mlinovima u Rastokama.
Vodeći se prastarom praksom mljevenja na kamenu u mlinovima i brašno za kuhinju Ambara dolazi iz rastočkih mlinova. I većina drugih namirnica koje se koriste u restoranu, dolazi iz okolnih proizvodnji.
„Cijenimo rad malih proizvođača koji u svoje proizvode daju cijeloga sebe i nastojimo to nadograditi te prenijeti našim gostima, kako u hrani, tako i u pićima koje nudimo.
Koncept ponude restorana Ambar je vrlo jednostavan: dođite, pogledajte oko sebe, udahnite, opustite se na našoj jedinstvenoj lokaciji… i prepustite našoj usluzi i zanimljivoj hrani.“, poručuju domaćini.
Tim kuhara nastoji u svakom jelu prezentirati dio tradicije i uključiti što više domaćih i tradicionalno korištenih namirnica.
Sirevi i proizvodi od mlijeka OPG Turkalj iz Rakovice, zastupljeni su u mnogim jelima - od paštete od dimljene pastrve s basom, rakovičkog tanjura, grilanog škripavca i krumpir polica s basom, do rižota sa skutom, raznih salata, flatbread-a i deserata.

U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2022 i 2023 godine.