- Vlasnik: Rafael Spajić
- Voditelj: Viktor Matković
- Glavni kuhar: Marija Cindrić
- Ulica Ivana Pavla II 5
- 31400 Đakovo, Osječko-baranjska županija
- Telefon: 031780510
- E-mail: rafael@loora.hr , rezervacije@loora.hr
- Web: www.loora.hr
- Načini plaćanja:
Radno vrijeme:
- pon - čet 09:00 - 23:00
- pet - ned 10:00 - 22:00
Bistro Loora se nalazi u samom srcu Đakova, na popularnoj šetnjici “korzo” - koja vodi direktno do katedrale. Prostor restorana je već preko 70 godina u funkciji ugostiteljstva.
Uz klasični jelovnik tu je i sezonski.
Od domaće tjestenine u restoranu se izrađuju ravioli, njoki i zeleni rezanci (tagliatelle). Tu su i domaće varijante priloga s krumpirima: polpete od krumpira, kroketi, parisienne krumpir…
Ručno rađeni ravioli pune se ricottom i serviraju u umaku od tartufate s biftekom, debeli ćevap punjen je sirom i pršutom, a teleće obraze prati krema od mrkve.
Poseban ponos restorana su dry age steakovi koji odležavaju 60 dana u komorama restorana.
Restoran u svakom godišnjemu dobu ima i sezonski jelovnik, kroz koji se najčešće prezentiraju kreativna jela s lokalnim sezonskim namirnicama. Tako je upravo ovo ljeto prezentiran biftek, jerusalemske artičoke (čičoke), pržene gljive (bukovače, šampinjoni i portobello), bademi i holandez umak, pa dalje teletina s porilukom, umakom od maslina, prahom crnim maslina i tvrdim sirom, pita od slavonskih tartufa s miso pastom…
Svaka sezona u restoranu ima svoj jelovnik, a među delicijama su i biftek; jerusalemske artičoke (čičoke); gljive (bukovače, šampinjoni i portobello); bademi i holandez umak; teletina s porilukom, umakom od maslina, prahom crnim maslina i tvrdim sirom; pita od slavonskih tartufa s miso pastom…
Inspirirana filmskim hitovima, jela na ljetnom meniju nose primjerice nazive: „Hack the planet“ – biftek s prilogom; teletina - „A good job in Italy“; japanske gyoze na slavonski kao „Lost in translation“; desert od kadaifi tijesta s gnijezdom s voćem i domaćim sorbetom od vanilije se zove „Vratit će se rode“.
Uz klasični jelovnik tu je i sezonski.
Od domaće tjestenine u restoranu se izrađuju ravioli, njoki i zeleni rezanci (tagliatelle). Tu su i domaće varijante priloga s krumpirima: polpete od krumpira, kroketi, parisienne krumpir…
Ručno rađeni ravioli pune se ricottom i serviraju u umaku od tartufate s biftekom, debeli ćevap punjen je sirom i pršutom, a teleće obraze prati krema od mrkve.
Poseban ponos restorana su dry age steakovi koji odležavaju 60 dana u komorama restorana.
Restoran u svakom godišnjemu dobu ima i sezonski jelovnik, kroz koji se najčešće prezentiraju kreativna jela s lokalnim sezonskim namirnicama. Tako je upravo ovo ljeto prezentiran biftek, jerusalemske artičoke (čičoke), pržene gljive (bukovače, šampinjoni i portobello), bademi i holandez umak, pa dalje teletina s porilukom, umakom od maslina, prahom crnim maslina i tvrdim sirom, pita od slavonskih tartufa s miso pastom…
Svaka sezona u restoranu ima svoj jelovnik, a među delicijama su i biftek; jerusalemske artičoke (čičoke); gljive (bukovače, šampinjoni i portobello); bademi i holandez umak; teletina s porilukom, umakom od maslina, prahom crnim maslina i tvrdim sirom; pita od slavonskih tartufa s miso pastom…
Inspirirana filmskim hitovima, jela na ljetnom meniju nose primjerice nazive: „Hack the planet“ – biftek s prilogom; teletina - „A good job in Italy“; japanske gyoze na slavonski kao „Lost in translation“; desert od kadaifi tijesta s gnijezdom s voćem i domaćim sorbetom od vanilije se zove „Vratit će se rode“.
U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2022 i 2023 godine.