Restoran DRAGA DI LOVRANA, Lovranska Draga

  • Vlasnik: Kelli Nikolac
  • Voditelj: Dragan Perković
  • Glavni kuhar: Hari Benić
Radno vrijeme:
Ljetno radno vrijeme: 13. svibnja - 13. svibnja
  • pon - ned 13:00 - 23:00
Zimsko radno vrijeme: 13. svibnja - 13. svibnja
  • uto - ned 12:00 - 22:00
Neradni period: 31. siječnja - 20. veljače
Restoran - hotel Draga di Lovrana smjestio se 7,5 km iz­nad tipičnog primorskog mjestašca Lovrana, u Lovranskoj Dragi, na 400 m nadmorske visine. Od pogleda iz Drage zastaje dah, jer istovremeno zahvaća more, grad Rijeku, otoke Cres i Krk te planinu Učku i njezinu najvišu točku.
Svoj preporod hotel Draga di Lovrana doživljava 2005. godine kada je ponovno, nakon potpune rekonstrukcije, otvoren prema uzoru na izvornu građevinu. Vlasnici, Sanja i Christian Nikolac udahnuli su u njega novi život.
Vanjski izgled objekta odiše bogatom carskom prošlosti, jer je car Franjo Josip, davne 1910. godine, i sam uživao u blagodatima hotela Draga di Lovrana.
U restoranu Draga di Lovrana možete uživati u ukusnim plodovima divnog zeleno-plavog svijeta koji ga okružuje. Blagost mora, divljina šume, svježina i čistoća zraka Učke – sve je tu, u čarobnoj gastronomskoj izvedbi nagrađenoj prvom Michelinovom zvjezdicom na Kvarneru. U ponudi restorana su uz ribu isključivo iz vlastitog ulova i mesni specijaliteti tipični za podneblje, provučeni kroz kulinarske tehnike chefa Zdravka Tomšića.
Naglasak kuhinje je na zadržavanju ori­ginal­nog okusa pojedinog jela te inzistiranje na autentičnosti namirnice i recepta.
Nudi se i širok izbor kvali­tet­nih bijelih i crvenih vina, desertnih vina, pje­nu­šaca i vrhunskih šampanjaca.
Objekt raspolaže sa 8 dvo­kre­vetnih soba, jednim Suite apartmanom sa saunom i jacuzzijem i dva Junior apart­mana te vanjskim bazenom.

U vodećih 100 restorana ušao je 11 puta i to 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2016, 2018, 2019 i 2020 godine.