- Vlasnik: Aero D.N.S.
- Voditelj: Darijo Andrić
- Glavni kuhar: Dario Sigel
- Soboli 53
- 51219 Soboli, Primorsko-goranska županija
- Telefon: 051250193
- E-mail: aerosteak.grobnik@gmail.com
- Web: www.restaurant-aerosteak.com/hr/
-
Načini plaćanja:
- Radno vrijeme: 09-23
U predgrađu Rijeke, na sportskom aerodromu Grobnik, blizu autoceste Rijeka-Zagreb u prosincu 2009. godine otvoren je restoran Aerosteak u moderno arhaičnom uređenju romantičnog ozračja.
Jednostavnošću, kvalitetom i velikim zalaganjem osoblja restoran je uspio postići reputaciju mjesta u koji se gosti sa zadovoljstvom vraćaju zbog kvalitete hrane, ponude i ljubaznog osoblja.
Kao što je iz samog naziva restorana Aerosteak vidljivo, naglasak ponude je na mesnim specijalitetima. Odležavanje, odnosno zrenje mesa je preduvjet za pravi gastro užitak. To je proces u kojem se određeni komadi mesa omekšavaju takozvanim procesom mokrog zrenja u periodu 20-40 dana, ovisno o starosti goveda. U ponudi su zastupljene i druge vrste odrezaka.
Kuhari svakodnevno izrađuju tjesteninu u obliku raviola, njoka, šurlica, rezanaca za juhu te domaći kruh. Prepoznatljivost restorana također leži u autohtonim proizvodima poput grobničkog sira i palente kompirice spravljene od domaćeg kukuruznog brašna. Na kraju svakog gastro užitka dolaze kreativni i slasni deserti nakon kojih gosti mogu naručuti Illy espresso.
U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2011, 2012, 2013, 2014 i 2016 godine.