- Vlasnik: Hrvoje Mlinarević
- Voditelj: Maja Živodet
- Glavni kuhar: Biljana
- Plesmo 26
- 44325 Plesmo, Sisačko-moslavačka županija
- Hotel: Ekoetno selo Strug
- Telefon: 044611215
- E-mail: info@ekoetno-selo-strug.hr
- Web: ekoetno-selo-strug.hr/
- Načini plaćanja:
Radno vrijeme:
- sri - sub 13:00 - 21:00
- ned 12:00 - 18:00
Ekoetno selo Strug je smješteno u srcu Posavine, u selu Plesmo na rječici Strug, u Parku prirode Lonjsko Polje. Udaljeno je sat vremena vožnje autocestom od Zagreba i isto toliko od Slavonskog Broda. U sastavu je grada Novske, a u njegovoj neposrednoj blizini se nalazi Krapje, europsko selo graditeljske baštine te ured Parka prirode Lonjsko Polje s rendžerskom i svim drugim službama za prijem i vođenje gostiju. Na pola sata vožnje su i Čigoč, europsko selo roda; Lipik, gradić s toplicama iz 19. stoljeća i ergelom prelijepih lipicanaca te moslavačko gorje s vinogradima i vinskom cestom autohtone sorte grožđa i vina – škrlet.
U restoranu Ekoetno selo Strug Kod dida Joze poslužuju se autohtona posavska jela koja imaju i oznaku “Okusi Posavine”. Domaći kruh i sva tjestenina se rade ručno, a domaće su i juhe - pileće, goveđe, od vrganja ili rajčice. Smuđa, štuku i soma priprema se na žaru ili u kukuruznom brašnu. Od divljači iz obližnjih šuma osoblje posebno preporuča jelena s brusnicama i domaćom tjesteninom te vepra sa suhim šljivama i domaćim njokima na lovački ili u finim slatkim umacima sa škrletom ili likerom od lješnjaka.
„Često goste iznenadimo prepelicom ili kečigom. Po narudžbi se sprema i domaća guska, patka ili pile u pećnici s krumpirima i povrćem, a zna se izdinstati i zec za sladokusce. Petkom se nudi fiš, a subotom gulaš od divljači s palentom ili domaćim rezancima. Na kraju se možete zasladiti bakinim kolačima, knedlama od šljiva ili maka, tačkrlama s domaćim pekmezom ili sirom ili vrućom buhtlom ili štrudlom od jabuka. Na početku ili na kraju možete probati dobru šljivu, travaricu ili viljemovku ili neki od desetak likera. Od vina najradije preporučamo Škrlet, autohtono vino moslavačkoj gorja, ili malo frankovke ili rosea.“, poručuju domaćini.
Kod Dida Joze ima mjesta za 70 gostiju i još za 40 na vanjskoj terasi, a prespavati možete u jednoj od desetak soba. Na imanju su i dječje igralište, tereni za badminton, odbojku ili mali nogomet te sauna i bazen.
U Ekoetno selu Strug se možete družiti i s posavskim konjima ili hraniti psiće, kokice, guske i patke. Ljubiteljima prirode su na raspolaganju solarni čamci, vožnje biciklima, šetnje poljima i obližnjim šumama te promatranje ptica kojih u Lonjskom polju ima oko 250 vrsta.
U restoranu Ekoetno selo Strug Kod dida Joze poslužuju se autohtona posavska jela koja imaju i oznaku “Okusi Posavine”. Domaći kruh i sva tjestenina se rade ručno, a domaće su i juhe - pileće, goveđe, od vrganja ili rajčice. Smuđa, štuku i soma priprema se na žaru ili u kukuruznom brašnu. Od divljači iz obližnjih šuma osoblje posebno preporuča jelena s brusnicama i domaćom tjesteninom te vepra sa suhim šljivama i domaćim njokima na lovački ili u finim slatkim umacima sa škrletom ili likerom od lješnjaka.
„Često goste iznenadimo prepelicom ili kečigom. Po narudžbi se sprema i domaća guska, patka ili pile u pećnici s krumpirima i povrćem, a zna se izdinstati i zec za sladokusce. Petkom se nudi fiš, a subotom gulaš od divljači s palentom ili domaćim rezancima. Na kraju se možete zasladiti bakinim kolačima, knedlama od šljiva ili maka, tačkrlama s domaćim pekmezom ili sirom ili vrućom buhtlom ili štrudlom od jabuka. Na početku ili na kraju možete probati dobru šljivu, travaricu ili viljemovku ili neki od desetak likera. Od vina najradije preporučamo Škrlet, autohtono vino moslavačkoj gorja, ili malo frankovke ili rosea.“, poručuju domaćini.
Kod Dida Joze ima mjesta za 70 gostiju i još za 40 na vanjskoj terasi, a prespavati možete u jednoj od desetak soba. Na imanju su i dječje igralište, tereni za badminton, odbojku ili mali nogomet te sauna i bazen.
U Ekoetno selu Strug se možete družiti i s posavskim konjima ili hraniti psiće, kokice, guske i patke. Ljubiteljima prirode su na raspolaganju solarni čamci, vožnje biciklima, šetnje poljima i obližnjim šumama te promatranje ptica kojih u Lonjskom polju ima oko 250 vrsta.
U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2020 godine.