- Vlasnik: Ivan Gospodnetić
- Voditelj: Ivan Gospodnetić
- Glavni kuhar: Jakša Carić - Svjetlana Čaran
- Obala b.b.
- 21450 Hvar, Splitsko-dalmatinska županija
- Telefon: 021742999
- E-mail: ivangospodnetic@yahoo.com
- Web: www.hvar-gariful.hr
- Načini plaćanja:
Poznat je po besprijekornoj ponudi svježe ribe te izvanrednih vina i šampanjaca, a vinski podrum Garifula u svojoj ponudi broji oko 500 vrsta vina od kojih je nekolicinu teško pronaći u Europi i šire. Na vinskoj karti, uz hrvatska dominiraju francuska i talijanska vina. Neki od najpoznatijih primjeraka su Chateau Petrus, crno vino iz grada Bordeauxa i podjednako cijenjeno vino Chateau Margaux, koje pripada klasi Premier Grand Cru. Neizostavno je spomenuti i izvanrednu ponudu popularnog šampanjca. Jedna od najluksuznijih boca restorana Gariful je šampanjac iz Francuske, prestižni Krug Clos’Ambonnay 1998, koji se nalazi u top tri na svim svjetskim listama. Međutim, dva najskuplja šampanjca jesu Magnum boca od tri litre i boca od šest litara, Dom Perignon White Gold 1995, čija je ambalaža izuzetno rijetka, optočena bijelim zlatom, i Dom Perignon Rose Gold 1996.
Kako bi gosti uživali u neponovljivom gastronomskom iskustvu, u vlasništvu restorana nalazi se sedam brodica za ulov, kojima ribari svakodnevno isplovljavaju i osiguravaju dnevni ulov najsvježije ribe te najbolje primjerke morskih plodova. Uz široku ponudu svježe ribe i morskih plodova restoran Gariful ponosi se činjenicom kako je većina osnovnih namirnica uzgojena na vlastitoj farmi, čime je osigurana organska hrana vrhunske kvalitete i poznatog podrijetla.
Svaki je detalj restorana s izuzetnom pažnjom i emocijama utkan u interijer, eksterijer i ponudu, baš poput samog imena Gariful koje na dalmatinskom dijalektu označava karanfil, cvijet pomirenja koji simbolizira divljenje, poštivanje i duboke emocije. Sve to predstavlja i misao vodilju ovog obiteljskog restorana u kojem je sve usmjereno prema ostvarenju višeg gastronomskog, ali i sveukupnog užitka i doživljaja.
Emocijama vođeni restoran Gariful je kroz godine stekao status elitnog restorana, a potvrda tome su i poznati gosti iz cijelog svijeta.
U vodećih 100 restorana ušao je 10 puta i to 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021 godine.