- Vlasnik: Tonči Dragičević
- Voditelj: Tonči Dragičević
- Glavni kuhar: Jadran Grančić
- P. Krešimira IV 90
- 21300 Makarska, Splitsko-dalmatinska županija
- Telefon: 021611741
- Telefon: 0
- Fax: 0
- E-mail: jezmakarska@gmail.com
- Web: www.facebook.com/jezrestaurant/
- Načini plaćanja:
- Radno vrijeme: 12-24
Posebnost Ježa je 35 godišnja tradicija obiteljskog restorana, koji se kroz godine mijenjao i postao vrhunski kako izgledom tako i ponudom, s tendencijom da gosti u njemu uživaju svim osjetilima.
Elegantni izgled se neprekidno osvježava biranim detaljima, prateći kalendar i inspiraciju vlasnice, a ljubazno osoblje na šarmantan način prezentira vrhunsku gastronomsku ponudu.
Chef Jadran Grančić, osmislio je jedinstven jelovnik u kojemu tradicionalna jela i okuse restorana Jež spaja sa suvremenim, kreativnim načinom pripreme. Dnevno svježe sastojke makarskog podneblja znanjem i vještinom sljubljuje u vatromet okusa pred kojim ne ostaju ravnodušni ni oni skloni „klasici“, ni ljubitelji kulinarske inovativnosti.
Jež je prvenstveno riblji restoran u kojemu ćete u svako doba godine moći uživati u biranim komadima najsvježije jadranske ribe. Za desert se nude slastice koje su unikatna kreacija vlasnice restorana. U restoranu su česte i tematske večeri, promocije vinara, gostovanja vrhunskih kuhara i sljubljivanja hrane i vina.
Na međunarodnom natjecanju Grand Gourmet 2015. restoran Jež je dobio 2 zlatne medalje; za najbolje (moderno) jelo i za najbolji restoran.
U vodećih 100 restorana ušao je 10 puta i to 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 i 2015 godine.