- Vlasnik: Gordana Ožić
- Voditelj: Gordana Ožić
- Glavni kuhar: Božena Ožić
- Prvosvibanjska 43
- 21300 Makarska, Splitsko-dalmatinska županija
- Telefon: 021611509
- Telefon: 0
- Načini plaćanja:
- Radno vrijeme: 11-15 ; 18-24
U strogom centru, na križanju Široke i Prvomajske ulice smješten je riblji restoran “Stari mlin”. Široka ulica jednim dijelom izlazi na središnji gradski trg A. Kačića Miošića, nazvan po velikom hrvatskom prosvjetitelju. Na trgu je i stolna crkva Sv. Marka. Prvomajska ulica izlazi na Rivu, u gradsku luku.
Restoran je u 2003. godini pobijedio na izborima za najljepše i maštovitije uređen prostor na Makarskoj rivijeri.
Sama kuća je spomenik 1. kategorije iz kasnog Baroka (18. st.). Kuća je dvokrilna sa dva balkona, a na jednom je dobro očuvan grb plemenitih Alačevića. Ulaz vodi kroz netipično trokutasto dvorište. Nekad je to bila mlinica sa dva tijeska za masline, a danas je to slikovita kombinacija konobe i galerije. Lokal ima dvije terase - sprijeda u trokutastom dvorištu i sa stražnje strane, natkrivenu vinovom lozom i kivijem. Atmosferu ne čini samo ugodan ambijent, već i 40-godišnje iskustvo obitelji Ožić koja uz toplu dobrodošlicu nudi primamljiv meni, najvećim dijelom orijentiran na more i morske plodove. Tradicionalna priprema obogaćena je začinima iz egzotičnih zemalja i biljem ekološki čiste planine Biokovo. Na meniju je i izbor iz Thai kuhinje, a u posebnoj ponudi su tematske kuhinje nama bliskih i dalekih zemalja npr.: španjolska, kineska, afrička, thai...
Tipično jelo maestra od kuhinje vlasnice gđe. Božene Ožić su “Aromatični škampi”.
Restoran je u 2003. godini pobijedio na izborima za najljepše i maštovitije uređen prostor na Makarskoj rivijeri.
Sama kuća je spomenik 1. kategorije iz kasnog Baroka (18. st.). Kuća je dvokrilna sa dva balkona, a na jednom je dobro očuvan grb plemenitih Alačevića. Ulaz vodi kroz netipično trokutasto dvorište. Nekad je to bila mlinica sa dva tijeska za masline, a danas je to slikovita kombinacija konobe i galerije. Lokal ima dvije terase - sprijeda u trokutastom dvorištu i sa stražnje strane, natkrivenu vinovom lozom i kivijem. Atmosferu ne čini samo ugodan ambijent, već i 40-godišnje iskustvo obitelji Ožić koja uz toplu dobrodošlicu nudi primamljiv meni, najvećim dijelom orijentiran na more i morske plodove. Tradicionalna priprema obogaćena je začinima iz egzotičnih zemalja i biljem ekološki čiste planine Biokovo. Na meniju je i izbor iz Thai kuhinje, a u posebnoj ponudi su tematske kuhinje nama bliskih i dalekih zemalja npr.: španjolska, kineska, afrička, thai...
Tipično jelo maestra od kuhinje vlasnice gđe. Božene Ožić su “Aromatični škampi”.
U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2000 i 2003 godine.