- Vlasnik: Marin Radić
- Voditelj: Karla Jelaska
- Glavni kuhar: Stipe Šušnjara
- Bana Josipa Jelačića 3
- 21000 Split, Splitsko-dalmatinska županija
- Telefon: 021819324
- E-mail: infoarticokst@gmail.com
- Web: articoksplit.eatbu.hr
- Načini plaćanja:
Radno vrijeme:
- pon - sub 12:00 - 00:00
Poviše crkve sv. Frane, nadomak Dioklecijanove palače smjestio se restoran Artičok. Sam interijer odiše spojem modernog i tradicionalnog, kao što je sama ideja Artičoka. Od mramorne skulpture "Solinjanke" do apstraktnih slika na zidovima ovog restorana, u Artičoku ćete naći mnoštvo fantastičnih spojeva prošlosti i budućnosti.
Na donjem katu možete uživati u originalnim koktelima koktel majstorice i značajnoj selekciji vrhunskih vina, a u ljetnim večerima, u delicijama kuhinje pod zvijezdama, na terasi.
Samo ime ovog restorana dolazi iz spoja riječi "art" i dalmatinske riječi "čok". Splićani često koriste riječ "čoknit" da bi izrazili glad.
„Pod "čokanje" podrazumijevamo da nešto grickamo, ili pregrizemo nešto prije konkretnog obroka. Koncept ovog restorana jest da sve ono što ćete odabrati iz menija, biti će u obliku umjetnosti, jer kulinarstvo i gastronomija jesu jedna vrsta umjetničkog izražavanja. Glavni chef kuhinje potruditi će se da na tanjuru doživite estetiku tradicionalnog dalmatinskog jela. Jer upravo takva je i spiza. Domaća hrana koju očekujete kod none kući, utjeha puna okusa i mirisa, ali s dozom finoće i profinjenosti. To je "Art". To je Art i Čok.“, poručuju domaćini.
Na donjem katu možete uživati u originalnim koktelima koktel majstorice i značajnoj selekciji vrhunskih vina, a u ljetnim večerima, u delicijama kuhinje pod zvijezdama, na terasi.
Samo ime ovog restorana dolazi iz spoja riječi "art" i dalmatinske riječi "čok". Splićani često koriste riječ "čoknit" da bi izrazili glad.
„Pod "čokanje" podrazumijevamo da nešto grickamo, ili pregrizemo nešto prije konkretnog obroka. Koncept ovog restorana jest da sve ono što ćete odabrati iz menija, biti će u obliku umjetnosti, jer kulinarstvo i gastronomija jesu jedna vrsta umjetničkog izražavanja. Glavni chef kuhinje potruditi će se da na tanjuru doživite estetiku tradicionalnog dalmatinskog jela. Jer upravo takva je i spiza. Domaća hrana koju očekujete kod none kući, utjeha puna okusa i mirisa, ali s dozom finoće i profinjenosti. To je "Art". To je Art i Čok.“, poručuju domaćini.
U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2021 i 2022 godine.