- Vlasnik: Damir Banić
- Voditelj: Damir Banić
- Glavni kuhar: Damir Banić
- Donji Pustodol 15 c
- 10000 Zagreb, Zagreb i Zagrebačka županija
- Telefon: 014645845
- Telefon: 0
- Načini plaćanja:
- Radno vrijeme: 12-24
- Neradni dan: Srijeda
- Neradni period: 01.08. - 15.08.
Restoran Kod Debelog smješten je u samom centru živopisnog podsljemenskog naselja Gračani, udaljen svega 10 minuta vožnje od zagrebačkog Trga bana Jelačića.
Nalazi se u mirnom djelu naselja uz potok Pustodol i u neposrednoj blizini auhtohtone vodenice obitelji Banić koja još uvijek radi.
Glavna dvorana uređena je u rustikalnom stilu, a posebno mjesto zauzima kamin ložen drvima i akvarij koji plijeni pozornost najmlađih posjetitelja. U sklopu restorana postoji i manja dvorana uređena u lovačkom stilu, a terasa je jednim dijelom okružena obiteljskim vrtovima i kućama dok se sa sjeverne strane pruža se pogled na obronke Medvednice.
„Njegujemo tradicionalnu domaću kuhinju, a posebnu pozornost posvećujemo pripremi jela od divljači uzgojene na vlastitom obiteljskom gospodarstvu na Bilogori površine 60 ha. Na tom gospodarstvu uzgajamo jelene lopatare, divlje svinje, srne i crne slavonske svinje koje dohranjujemo kukuruzom iz vlastitog uzgoja. Domaći kruh i sve vrste tijesta proizvodimo od brašna pšenice proizvedene na našem gospodarstvu bez upotrebe zaštitnih sredstava. U restoranu Kod Debelog imamo prijenos s gospodarstva uživo sa 16 kamera tako da uvaženi gosti mogu vidjeti divljači, žitarice i sve ostale detalje i tako steći što bolju sliku o izvornosti naših delicija. Dio jelovnika je konstantan, a dio ovisi o godišnjem dobu. Tako u zimskom razdoblju imamo pečenice od divlje svinje, krvavice, domače kobasice, pečeni špek, kuhanu šunku i meso iz kiblice, sve iz naše proizvodnje.
Tko jednom osjeti toplinu domaćeg ambijenta mojeg restorana i kuša moja jela i pića uvijek nam se ponovo vraća.“, poručuje osoblje.
Nalazi se u mirnom djelu naselja uz potok Pustodol i u neposrednoj blizini auhtohtone vodenice obitelji Banić koja još uvijek radi.
Glavna dvorana uređena je u rustikalnom stilu, a posebno mjesto zauzima kamin ložen drvima i akvarij koji plijeni pozornost najmlađih posjetitelja. U sklopu restorana postoji i manja dvorana uređena u lovačkom stilu, a terasa je jednim dijelom okružena obiteljskim vrtovima i kućama dok se sa sjeverne strane pruža se pogled na obronke Medvednice.
„Njegujemo tradicionalnu domaću kuhinju, a posebnu pozornost posvećujemo pripremi jela od divljači uzgojene na vlastitom obiteljskom gospodarstvu na Bilogori površine 60 ha. Na tom gospodarstvu uzgajamo jelene lopatare, divlje svinje, srne i crne slavonske svinje koje dohranjujemo kukuruzom iz vlastitog uzgoja. Domaći kruh i sve vrste tijesta proizvodimo od brašna pšenice proizvedene na našem gospodarstvu bez upotrebe zaštitnih sredstava. U restoranu Kod Debelog imamo prijenos s gospodarstva uživo sa 16 kamera tako da uvaženi gosti mogu vidjeti divljači, žitarice i sve ostale detalje i tako steći što bolju sliku o izvornosti naših delicija. Dio jelovnika je konstantan, a dio ovisi o godišnjem dobu. Tako u zimskom razdoblju imamo pečenice od divlje svinje, krvavice, domače kobasice, pečeni špek, kuhanu šunku i meso iz kiblice, sve iz naše proizvodnje.
Tko jednom osjeti toplinu domaćeg ambijenta mojeg restorana i kuša moja jela i pića uvijek nam se ponovo vraća.“, poručuje osoblje.
U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2013 godine.