Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Jeste li ste znali da Andrea Bocelli potječe iz ugledne toskanske vinarske obitelji?

Strastveni vinar te svjetska glazbena zvijezda Andrea Bocelli i tvrtka Vinolog ekskluzivno predstavljaju vina obitelji Bocelli.

Jedan od najvećih svjetskih glazbenika i pjevača današnjice, Talijan Andrea Bocelli, 10. ožujka održava koncert u zagrebačkoj Areni. U jeku priprema za glazbeni spektakl godine, stručnjaci Vinologa i podrum Bocelli 1831, u vlasništvu istoimene obitelji, dogovorili su distribuciju njihovih glasovitih vina.

Obitelj Bocelli još je od davne 1831. godine prožeta vinom i vinovom lozom. Ta nesebična i iskrena strast prema vinovoj lozi i vinu članova te obitelji održala je, očuvala i označila ovu višestoljetnu povezanost.

Jeste li ste znali da Andrea Bocelli potječe iz ugledne toskanske vinarske obitelji?

Strastveni vinar te svjetska glazbena zvijezda Andrea Bocelli i tvrtka Vinolog ekskluzivno predstavljaju vina obitelji Bocelli.

Neprekinuta linija strasti i iskrene ljubavi prema vinu i vinovoj lozi osjeća se i danas s neizmijenjenim nabojem u Bocellijevim vinima, a preslikava se i osjeća u odnosu Andree prema životu općenito.

Ljubav i strast prema vinima koju njeguje danas Andrea Bocelli naslijedio je od svojega oca koji je, pak, njihovu obiteljsku vinariju uzdigao na razinu izvan tadašnjih lokalnih okvira. Nakon smrti oca, podrum i vinograde naslijedili su Andrea i njegov mlađi brat Alberto te njihovi sinovi. Ljubav i strast Andree i njegovu životnu prožetost vinima simbolički oslikava jedna njegova nedavna izjava: „Kada opisuješ vino, ne možeš izbjeći romantične riječi jer je samo vino esencija romantike“.

Danas vina iz Bocellijeva podruma vinski znalci i ljubitelji vina diljem svijeta smatraju najboljim među talijanskim vinima.

Vina iz Bocellijeva podruma u kojima će hrvatska publika uživati su: BOCELLI CHIANTI DOCG, ukusno crno vino cvjetnih i voćnih okusa, s prepoznatljivim blagim mirisom čokolade i slatkog voća; BOCELLI PINOT GRIGIO DELLE VENEZIE IGT, jedinstveno bijelo suho vino svježe arome limuna, metvice i livadnog cvijeća; BOCELLI PROSECCO DOC, vrhunsko bijelo pjenušavo vino cvjetnog mirisa i BOCELLI TENOR RED TOSCANA IGT, spektakularno toskansko crno vino s aromom crnog ribiza, tamnog voća i šljiva.

Andrea Bocelli je vlastiti entuzijazam i iskrenu strast prema vinima odlučio, prepoznavši naš visok profesionalizam i znanje, prepustiti Vinologu, vjerujući da će se dobro brinuti o njegovim vinima u Hrvatskoj i njezinu okružju.