Najveća hrvatska baza restorana i recepata

03. listopada održan je u Karlovcu skup na temu Vrganja u organizaciji TZ grada Karlovca, Kluba Gastronaut i restorana Srakovćić. Tijekom popodneva, Gastronauti su po Grdunu – području inače bogatom vrganjima, 10 km od Karlovca, pod stručnim vodstvom gospodina Dragutina Vahtarića – Cice, tražili Boletus pinicol - jesenji ili crveni vrganj. U šumi smo pronašli na desetine raznih jestivih i nejestivih vrsta gljiva, ali crvenom vrganju niti traga. Vjerovatno je njegovo branje i otkup u ranije jutarnje sate stimulirao gospodin Ivan Srakovčić da bi se na vrijeme osigurao za predviđeni slow food na temu vrganja u svom restoranu. Gospodin Srakovčić, inače i sam već godinama aktivan član Kluba Gastronaut i vlasnik jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana ušao je u novu veliku investiciju – otkup; adaptaciju; dogradnju hotela Stare Korane. No, vratimo se berbi vrganja tijekom koje smo saznali mnoge zanimljive činjenice o vrganjima, a između ostalog i to da zakon dozvoljava da se po osobi dnevno ubere do 2 kg ove gastronomski vrlo cijenjene gljive. Vrganj je jedna od najukusnijih samoniklih gljiva. Raste u listopadnim i crnogoričnim šumama u kasno proljeće i kasnu jesen. Može biti osnova juhe, spremati se punjena na roštilju, pržena i pirjana. Može je se sušiti, a potom nakon namakanja pripremati na sve moguće načine. 
Drugi dio druženja održan je u restoranu Srakovčić uz sljedeći meni:

Šumski kanape - Pinot Sivi, 2001, Mladina d.d.
Pastrva u želeu s vrganjima – Sauvignon, 2001, Mladina d.d.
Palačinke s vrganjima - Chardonnay Daruvar 2001, Badel 1862
Jesenji rezanci s vrganjima – Graševina Križevci 2001. Nespeš, Badel 1862
Odresci Grdun - Sauvignon Daruvar 2000, Badel 1862
Lovački odrezak – Ivan Dolac 2000, Badel 1862
Karlova torta od vrganja - Ivan Dolac 98 barrique, Badel 1862