Brokule - ukusne, zdrave i jednostavne za pripremu. Sirove, kuhane i pečene. I što je najvažnije – dostupne svježe od studenog do travnja.
Brokule su jedan od najstarijih članova porodice kupusa.
Stari Grci i Rimljeni konzumirali su ih prije više od dvije tisuće godina.
Pridaje im se važnost antikancerogena, a sadrže veliku količinu vitamina A i C te minerala željeza, kalcija i riboflavina.
Treba birati one tamnozelene boje, svježeg izgleda. Mogu imati ljubičasti odsjaj. Ako ih se stavlja u frižider, dobro ih je ostaviti neoprane, onda mogu zadržati svježinu četiri dana. Stabljika je isto ukusna i jestiva, ali je treba staviti kuhati nekoliko minuta prije razdvojenih cvjetova, jer joj je potrebno nešto više vremena.
Recepti s brokulom na Gastronautu:
JUHA OD BROKULE
MARINIRANE BROKULE
SALATA OD BROKULE
ZAPEČENA BROKULA SA SIROM
KVARNERSKE LIGNJE
FILET BRANCINA “SV. NIKOLA”
BIFTEK OBLOŽEN PANCETOM
BIJELO-ZELENE LAZANJE
BROKULA S VRHNJEM
POHANA BROKULA
BROKULA SA SLANINOM
BROKULA U UMAKU OD RAJČICE
TELEĆA KOLJENICA, PIRE OD BATATA, PEČENA BROKULA I MR…
Aktulane teme na www.gastronaut.hr:
Znate li što je "foodtech" i što će sve promijeniti?
Knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti" - 25. izdanje
Fritule u slanim i slatkim varijantama
Uloga hrane u zdravlju usne šupljine - savjeti stomatologa
Valentinovo - gdje otići, što skuhati, od koga naručiti
25. izdanje "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih recepata"
10 zanimljivosti o Drniškom pršutu
JUSTO – rješenje budućnosti za HoReCa sektor
Valenta Family Wines osvaja vinoljupce, a mi uz njihova vina predlažemo recepte
Vrganji, lisičarke i crne trube u receptima i cjelogodišnjoj ponudi
FlexiChef – višenamjenski uređaj za kuhanje koji se sam čisti